پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نماینده ولی فقیه در یزد گفت: باید تعقل و تفکر درزندگی و در جامعه ما جاری شود تا افراد در عرصه‌های مختلف از انتخاب و تصمیم عجولانه پرهیز کرده و بر مبنای مسائل عقلانی تصمیم خود را بگیرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله ناصری صبح امروز در جمع معاونین تهذیب  حوزه‌های علمیه سراسر کشور در یزد با تاکید بر مسئله ظرفیت‌سازی اظهار داشت: یکی از امور و کارهایی که امروز همه باید در مسیر تهذیب انجام دهیم مسئله ظرفیت‌سازی است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت سازی مبنای تمام تربیت‌ها است افزود: افزایش ظرفیت در افراد به خصوص طلاب امری ضروری و مهم است بنا براین اگر ظرفیت افراد  ،مخصوصاً طلاب در امور و کارهای خود کم باشد، حرکت‌ها با سرعت پیش نرفته و محدود می‌شود .

نماینده ولی فقیه در استان یزد در ادامه سخنان خود با اشاره به روایتی از امام صادق (ع)  گفت:   سه امر باعث می‌شود تا انسان مسیر رشد  و  تعالی را طی نکندوآن  همت کوتاه، کمی راهکار و ضعف رای می‌باشد.

وی با تاکید بر همت بلند در تمام کارها ابراز داشت: همت بلند از ضروریات جامعه امروز برای همه اقشار می‌باشد که اگر در این زمینه کوتاهی شود قطعاً به اهداف خود نخواهیم رسید طلاب نیز باید در کارهای خود همت بلند داشته تا در آینده بتوانند در جامعه تاثیرگذار باشند.

 امام جمعه یزد  تربیت طلاب بر محور افزایش قدرت تفکر را ضروری دانست و  اذعان داشت : یکی از مشکلات و بلاهای دامنگیر جامعه ما که  متاسفانه سیستم آموزش نیز به آن دچار است نبود این  مسئله می‌باشد  بنا براین  باید قدرت تفکر را در سیستم آموزشی برای دانش‌آموزان و در حوزه برای طلاب افزایش داده و تقویت کنیم تا آنها به عقل تحلیلی دست یابند و  در آینده بتواننددر بحران‌های مختلف قدرت تصمیم گیری سریع داشته باشند.

وی خاطرنشان ساخت: متاسفانه نبود عقل سالم و تحلیلی در طول دوران‌های گذشته صدمات زیادی را به کشور وارد کرده است که از جمله آن فوت امیرکبیرها در نتیجه عقل ناقص پادشاهان بوده است.

آیت‌الله ناصری  در خصوص ضعف رای به عنوان دومین عامل عدم پیشرفت انسان اظهار داشت: ضعف رای یا به تعبیری قاطع نبودن در تصمیم‌ها از آفات بزرگ زندگی انسان است که البته این مسئله در راستای همان ظرفیت و قدرت عقل تحلیلی می‌باشدکه باید تعقل و تفکر درزندگی و در جامعه ما جاری شود تا افراد در عرصه‌های مختلف از انتخاب و تصمیم عجولانه پرهیز کرده و بر مبنای مسائل عقلانی تصمیم خود را بگیرند.

وی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص عامل سوم مانع پیشرفت انسان که همان کمی راهکار می‌‌شود توضیح داد: ما باید در تمام مسائل برنامه‌ریزی داشته باشیم و این گونه نباشد که اگر مسئولی به سر کار می رود تنها به فکر پایان رساندن دوران خدمتش باشد بلکه باید برای سال‌های طولانی برنامه‌ریزی نماید و برای تمام کارها چندین راهکار پیش‌بینی شود .

آیت الله ناصری تاکید کرد:طلاب و حوزه‌های علمیه نیز باید این گونه باشند و راه‌کارهای متعددی برای رسیدن به اهداف داشته باشند،نه این که  در مسیر طلبگی به بن ‌بست بخورند.

وی در پایان به وضعیت آموزشی مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و با انتقاد از اینکه سیستم‌های آموزشی برگرفته از غرب است یادآور شد باید در این زمینه نیز راهکارهای متعددی برای رسیدن به اهداف اسلامی داشته باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha